5 tips til hvordan du kan bli funnet på Google

Bli funnet på Google med Video SEO

 

Her er mine 5 tips som kan hjelpe deg å bli funnet på Google

Hvor viktig synes du at online markedsføring er? Mange virksomheter tenker ikke over hvor viktig online markedsføring er. Så hvor viktig er det å bli funnet i søkemotorer?

La meg fortelle deg noe. Hver gang jeg skal se etter et produkt eller en tjeneste, om det er en restaurant, en rørlegger, en veterinær eller lignende, så søker jeg alltid på Google for å finne både lokale virksomheter og andre virksomheter basert på det jeg vil ha. Veldig mange andre gjør det samme. Så hvis du ikke er på Google, så vil du gå glipp av mye gratis markedsføring, og antakelig gir du bort markedsføringsmulighetene til dine konkurrenter isteden.

Da er det ganske fint hvis du med noen relativt enkle grep kan synes godt i søk, både med annonsering og i organisk søk.

Det er flere ulike måter å bli funnet på Google:

  1. Du kan selvsagt annonsere på Google. Flere bedrifter gjør dette for å være på topp på Google-søk. Annonsering har ulik pris, basert på bud ettersom hvor stor konkurranse det er på aktuelle søkeord. Annonsering kan være veldig effektivt, men det kan også bli kostbart hvis det er flere som ønsker å være helt i topp på de aktuelle søkeordene.
  2. Du kan bruke nettside SEO (Search Engine Optimization). Sørg for å bruke gode titler på nettsider, og bruk meta-tagger på tekst og bilder.
  3. Få nettsiden din opp i Google Places. Det du må gjøre er å gå inn på Google Min Bedrift, gi informasjon om virksomheten, og få registrert virksomheten i Google Maps. Når virksomheten er registrert og bekreftet hos Google vil du få god synlighet når den dukker opp i Google-søk med kart, bilder, etc. Det er mye annet du kan gjøre med Google Min Bedrift også, men det vil jeg komme nærmere inn på en annen gang.
  4. Få rangert virksomheten din med video. Hvis du har en restaurant, kafé, rørleggervirksomhet, helseforetak, uansett virksomhet, så kan du få laget en video som kan rangeres i Google organisk søk. Her kan du virkelig skille deg ut fra konkurrentene ved at du faktisk har en video som dukker opp i Google-søk. Det viser at du ønsker å gå de ekstra stegene for å tilrettelegge informasjonen om virksomheten din best mulig. Så hvis du nå har fått rangert nettsiden, Google Places og en video, så vil du få en svært god synlighet på førstesiden av Google.
  5. Sist, men ikke minst: Sørg for å levere godt og informativt innhold, gjerne både med tekst, bilder og video. Google ønsker å levere det som brukerne ønsker: Gode og informative søkeresultater. Nettsider som fremmer nytt og originalt innhold som engasjerer brukerne vil bli prioritert for å bli funnet på Google. Å formidle relevant innhold som brukerne synes er interessant vil ikke bare engasjere brukerne, men også bygge opp kredibiliteten for din bransje. På denne måten vil du bygge opp troverdighet. Og hvis du legger innsats inn i å levere innhold med kvalitet, og som tar hensyn til universell utforming (UU), så vil Google premiere dette.

Jeg vil anbefale at du alltid forsøker å tilstrebe deg godt innhold fremfor å prøve å jukse deg opp til høye rangeringer, eller såkalt «blackhat» søkemotoroptimalisering. Dette er ikke noe som vil lønne seg i lengden, og den beste måten å bygge opp kredibilitet er gjennom tillit og langsiktig strategi. Dersom du leverer godt innhold, og holder deg til «whitehat»  optimalisering, som tar hensyn til at det er mennesker som leser innholdet, så vil du bygge tillit både hos kunder og på Google. Du kan gjerne lese mer om søkemotoroptimalisering her på Wikipedia.

 

Bli funnet på Google med video:

Jeg vil gjerne skrive litt mer om video søkemotoroptimalisering. Hva er video søkemotoroptimalisering? La oss ta en nærmere kikk på det. Under ser du hvordan det vil se ut i organisk søk når man bruker søkemotoroptimalisering med video. Når man går til investering av videotjenester, så er det jo veldig fint hvis videoen faktisk blir funnet etterpå, ikke sant? Census Film har laget denne videoen for TAKO-senteret, og man ser tydelig at videoen skiller seg ut fremfor kun tekst i dette søket.

Bli funnet på Google med video Google-søk

Dersom du vil dominere i Google-søk, så vil flere videoer i en serie gjøre at virksomheten blir veldig synlig, dersom de blir optimalisert på riktig måte, slik jeg har gjort det med egne videoer i Census Film julekalenderserie:

Bli funnet på Google organisk hvordan markedsføre med video

Å rangere høyt i Google videosøk vil også kunne gi bedrifter et fortrinn fremfor konkurrenter. Stadig flere ønsker å se video fremfor å bare lese tekst, og dersom videoen ikke rangerer i vanlig Google-søk, så kan det hende at man kan finne videoen i Google videosøk. Her ser du to av videoene som Census Film har optimalisert for å bli funnet på Google videosøk. I samme listen ser man at det er noen andre interessante videoer, bl.a. en jobbsøker, et annet helseforetak, og videoer av meg selv.

Bli funnet på Google videosøk

Sist, men ikke minst vil jeg påpeke at det er en annen søkemotor som fortsatt er temmelig undervurdert i Norge, og det er Youtube. Gode og informative videoer, spesielt «hvordan»-videoer er veldig fornuftige å bruke hvis bedriften vil markedsføre med video, og siden Youtube eies av Google, og kan også Youtube-videoer bli indeksert av Google og derfor komme høyt i organisk søk. Det er flere krav som skal til for at videoer skal komme høyt i søk, med med litt egeninnsats for å optimalisere Youtube-kanalen og videoene vil man se resultater. Dette er en video Census Film har laget, publisert og rangert for CTC Ferrofil sammen med Roth Nordic og Vito Rør AS:

Bli funnet på Google med video

 

Da har jeg presentert et lite knippe med gode tips til deg som vil bruke video i markedsføring, og gjerne også vil bli funnet på Google. Til slutt kan jeg også vise et par av de aktuelle videoene, slik at du kan se hvordan de har blitt laget:


Se videoen for TAKO-senteret direkte på Youtube

 

Se videoen for CTC Ferrofil og Roth Nordic direkte på Youtube

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *