En dag i radiostudio på Ordentlig Radio

Intervju hos Ordentlig Radio.

Noen ganger kan man spørre seg om man har flaks i livet, om det er tilfeldigheter som dukker opp, eller om man til en viss grad kan styre det som skjer. Dette snakket vi faktisk litt om i det intervjuet som jeg var så heldig å bli invitert til. Ja, for jeg ble invitert av John John Bruseth til å bli med på et intervju i den nye radiokanalen Ordentlig Radio den riksdekkende radiokanalen som bare spiller norsk musikk – på alle språk.

Det er rart med det. Da jeg ble spurt om jeg ville være med oppfattet jeg faktisk ikke budskapet med det samme. Skal jeg på radio? På en radiokanal som jeg ikke har hørt om en gang? På radioprogrammet til John John Bruseth «John John og damene»? Tankene mine var helt andre steder, men jeg kom meg heldigvis til fornuft. Da jeg begynte å undersøke litt mer, så skjønte jeg jo at «dette er jo faktisk en kjempesjanse!»

 

Jeg fikk beskjed om å plukke ut 5 sanger fra norske kvinnelige artister, og det kunne gjerne være både gamle og nye artister. Jeg liker å markedsføre dem som ikke er så kjent, så jeg benyttet jeg sjansen til å foreslå datteren til min venninne. Kristine Rudler heter hun, og Kristine skriver egne sanger. Jeg har hørt på både Kristine og søsteren hennes, og begge jentene er flinke sangere. Kristine Rudler var med på audition til MGP Junior i 2014 og Norske talenter i 2015, men kom ikke med videre. Jeg spurte Kristine om hun ville bli med meg på radio, og det ville hun gjerne. Kristine har forstått det som jeg ikke alltid forstår, og det er å takke ja til de mulighetene som dukker opp.

Her står vi utenfor flytårnet der Ordentlig Radio holder til i 5. etasje:

Kristine Rudler og Katrine Gjærum utenfor Ordentlig Radio

 

Vi freste opp til femte etasje i flytårnet. Det jeg vil fortelle nå, underbygger det som jeg begynte å skrive om først i blogginnlegget. Har det seg slik at det som skjer i livene våre er tilfeldig eller skjebnebestemt? Eller kan det rett og slett være slik at livet gir deg muligheter hvis du har et åpent sinn? Jeg tror på det siste. Når man kommer inn i et radiostudio, så øker du sjansen for å treffe viktige personer som kan gi deg en dytt videre. Kristine grep muligheten da jeg spurte henne om hun ville være med. Hun forsto det med det samme. Og inne på radiostudio satt selveste Wenche Knutson i et møte med produsent Lars Ulseth, og redaktør Tor Andersen, tidligere programleder i P4.

Kristine fikk presentert sin sang «Fears» som du kan høre her

DSC_1326  Kristine Rudler og Wenche Knutson hos Ordentlig Radio

 

 

Intervjuet av meg på Ordentlig Radio

Det er helt klart at dette var en spennende dag for både Kristine og meg. Da intervjuet med Kristine var ferdig var det min tur. Jeg har vært på radio én gang tidligere, og det var på Dagsnytt Atten. Den gangen var jeg veldig nervøs, fordi jeg skulle argumentere med daværende samferdselsminister Kleppa, og jeg synes det var utrolig vanskelig å skulle argumentere med drevne politikere og debattanter. Denne gangen gikk det bedre. Jeg snakket om hvordan det er å være kvinnelig gründer i et mannsdominert yrke – nemlig som videofotograf og videoprodusent. Jeg fikk også fortalt litt om min historie, hvorfor jeg valgte å bli gründer og hvorfor jeg har blitt videofotograf, videocoach, produsent, og ellers de fleste rollene jeg inntar i min virksomhet.

Videoproduksjon er et ganske teknisk komplisert yrke, spesielt når man skal sørge for at videoene skal bidra til økt synlighet for virksomhetene. Synlighet på Facebook med video er én side av saken, søkemotoroptimalisering på Google er en annen side av saken.

Men jeg er ikke bare gründer som drifter et eget produksjonsselskap. Jeg engasjerer meg også for andre saker. Kvinners og barns rettigheter er blant disse, og det fikk jeg snakket en del om i dette intervjuet.

 

 

Men det slutter ikke der…

Etter intervjuet tenkte at jeg ville gjøre noe mer. Jeg har vært på Fornebu mange ganger, så området er ikke nytt for meg. Men når jeg først var der, tenkte jeg at jeg ville lage en slags historie om denne dagen og samtidig vise frem Fornebu, som jeg synes har en herlig blanding av nytt og gammelt, kunst og teknologi.

Derfor tok  jegmeg en tur rundt for å se på både det nye og det gamle. Videosnutten under er absolutt ikke av høy kvalitet, det er ustødig filmet, vinden ga meg bustete hår, det var vindlyd, dårlig lyssetting og alt det jeg pleier å si at man skal passe på. Men siden dette er en video «on the go» er det ikke så nøye.

 

Er kvinner mer nøyaktige med video enn menn?

Det var et spørsmål jeg fikk under intervjuet på Ordentlig Radio. Her kan du se hva jeg svarte på det spørsmålet:

 

 

Hvordan fant du frem til dette blogginnlegget?

Ble du ledet hit av videoen under? I så fall fungerer videomarkedsføring bra. Jeg laget en videoteaser som ble spredt på Facebook, på Youtube og på andre sosiale medier. Jeg skal ikke legge skjul på at det er det som er hensikten, å lede lesere og seere inn på denne bloggen. Video er et sterkt medium, og det fungerer også utmerket til digital historiefortelling, som dette blogginnlegget er. Hvordan synes du det fungerer? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *