Videomarkedsføring er mer enn å bare lage video og laste den opp

Videomarkedsføring med Videocoach Katrine Gjærum

Ha en god plan for din videmarkedsføring

Før du setter i gang med å lage video og tenke videomarkedsføring, er det en del du bør ha klart for deg. I denne artikkelen vil vi skrive om prosessen vi  har hatt for en kunde, og hvilke tips de har fulgt fra oss.

Det hender at vi får høre at «vi har prøvd video før, men det ga oss ikke noe særlig uttelling». Og i mange tilfeller kan det nok stemme. Men det kan gjerne sammenlignes med at hvis du publiserer et fint bilde, så vil ikke bildet alene bringe inn resultater. Og da forstår man at det må noe mer til enn å bare laste opp en video til Youtube for så å bygge den inn på en nettside, eller bare laste den opp på Facebook.

Når du skal gå i gang med video og videomarkedsføring, så må du først og fremst ha en plan. Du må tenke over hva du ønsker å formidle med videoen. Hvilket publikum ønsker du å nå? I det hele tatt: Hva er målet med videoen? Når du har dette mer klart for deg, så kan forarbeidet begynne.

CTC Ferrofil har nylig publisert denne videoen som vi i Census Film har laget, og den har helt klare mål. Det skal formidles et budskap, og det skal skje noe etter at man har sett videoen. Se videoen selv, og finn ut hva det er:

Hvis du vil følge renoveringsprosjektet og se de andre videoene når de kommer, registrer deg hos CTC Ferrofil her: http://blogg.ctc.no/prosjekt_renovering

Her ser man video satt ut i system, der det skjer en konvertering etterpå. CTC Ferrofil ønsker å publisere en serie med videoer i et rehabiliteringsprosjekt, så her er det noe man kan følge med på. Ikke nok med det, men vi i Census Film sørger også for at videoene blir funnet. Det er helt vesentlig at en video ikke bare blir lastet opp, så blir den en døgnflue, og så forsvinner den. Vi ønsker at videoen skal fungere som en salgsagent som jobber for deg døgnet rundt, 7 dager i uka, og om mulig også i flere år.

Vi får også stadig spørsmålet om hvor videoen skal publiseres. Skal den publiseres på Youtube eller Facebook? Hva med Vimeo eller andre videoavspillere? Svaret vårt er at ulike publiseringsløsninger har ulike styrker og svakheter, og da hopper vi igjen tilbake til det vi snakket om først – nemlig målet med videoen. Det er kanskje ikke alltid slik at man skal tenke enten-eller når man skal markedsføre med video, men både og?

Og i tillegg er det flere andre kriterier som må ligge til grunn for at dette skal fungere optimalt. Vi i Census Film har brukt mye tid på å lære oss dette, og vi strever etter å holde oss oppdaterte på den nyeste kunnskapen om video og videomarkedsføring.

Hvis du følger Census Film på Youtube, vil du være blant de første som får de nyeste tipsene og triksene om hvordan du kan markedsføre med video. Vi publiserer alltid videoene først på Youtube, i tillegg til at vi tipser om andre videoer som kan være av interesse.

Hvordan markedsføre med video - Følg Census Film på Youtube

Ikke bare tenk på vanlig markedsføring, vurder helhetlig videomarkedsføring, der video inngår som en del av konseptet for både synlighet og konvertering.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *